Gotlandsspecial

Några specifika chips för ön hittade jag inte på Gotland, men däremot hittade jag flera såser som passar bra som dipp. Olika sorters chilifrukter och ramslök verkar vara gångbart på ”öjn”.

Söt Chilisås (Lilla Bjers)

Lilla Bjers är ett härligt lantligt ställe som ligger utanför Visby, där serveras god mat och det går även köpa varor som odlas på gården. Jag kunde inte motstå att köpa deras söta chilisås. Detta var dock en söt chilisås som hade stor betoning på söt. Egentligen känner jag bara sötma och det blir lite för mycket av det goda.

Betyg: 2/5

Grillsås med ramslök (Berthhålds)

Även denna sås är söt, men den är balanserad på ett mycket bättre sätt med lite syra och sälta. Grunden är tomat och ramslök Jag tycker denna sås passar bäst med salta chips.

Betyg: 3/5

Österkvarn Habanero (Gotlands Chili)

En riktigt stark sås, baserad på habanero, från Gotlands Chili. Kanske inte funkar som dipp om du inte gillar riktigt starka såser. Men jag tycker ändå den är bra balanserad med lite sötma, till skillnad från många andra liknade såser på marknaden.

Betyg: 3/5

Yucatán (Chileco)

Ok, denna sås är inte tillverkad på Gotland, men den är köpt där. Det är en salsasås som är baserad på mango och habanero. Såsen är lös i sin konsistens, men oj vad god den är. Riktigt stark men välbalanserad med den söta mangon, en klar favorit.

Betyg: 4/5

Image and video hosting by TinyPic

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: