Balispecial

Det är i Asien du hittar de udda chipssmakerna, här finns allt från bläckfisk till sjögrässmaker på chipsen. När jag besökte Bali i våras som kom jag över två påsar som jag tyckte stack ut lite extra.

Saltade Egg (Pota Bee)
Smaken ”saltat ägg” verkar vara väldigt populär i Sydostasien, smaken finns tillgänglig av flera olika märken. Jag har svårt att beskriva smaken av dessa chips men visst går tankarna till just ägg, lite salt och lite söt. Jag tycker smaken är sådär, men som så ofta när det gäller nya smaker så kan det mycket väl handla om vana. Men jag hoppas nog att de svenska chipsproducenterna håller sig långt borta från just denna smak.

Betyg: 2/5

IMG_1544

Beef (Pota Bee)
Det finns både bra och dåliga exempel på chips som är smaksatta med köttsmaker. Just dessa var rätt goda, de smakar som en söndagsstek fast med lite asiatiska smaker. Smaken av asiatisk brunsås, kött och potatis sitter liksom där och man vill ha mer!

Betyg: 3/5

Beef Bali.jpg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: