Bostonspecial

En tur till staterna är alltid lika med att få tag i goda och roliga chips. Så även denna tur till nordöstra delen av landet. Beroende på vilken delstat i USA du besöker så finner du olika chipstillverkare, i delstaten Massachusetts fanns bland annat chipsmärket Cape Code, men på denna tur var det de klassiska varumärkena som dominerade mest.

Infused chips, Jalapeño & Mediterranean (Cape Code)
En av Massachusetts chipstillverkare, Cape Code, har satsat på att tillaga delar av sina snacks via tillverkningsprocessen ”Infused” (oklar på svensk översättning). Chipsen blir i alla fall mindre flottiga och mer kripiga. Smaken då? Nej, tyvärr blir det inte alls bra, Jalapeño-versionen blir bara salt och stark, inte alls gott efter ett par tuggor. Mediterranean-versionen, som bland annat har en smak av basilika, tomat och vitlök, är bättre, men fortfarande blir smaken ganska intetsägande. Synd!.

Betyg Jalapeño : 1/5

Betyg Mediterranean: 2/5

 

Flamin hot dill pickel (Lays)
Jaha, mina vänner, det blir inte bättre än så här. Lövtunna chips som är mycket starka, och innehåller mycket syra, samt mycket sötma från dill. Det blir en perfekt kombination, önskar att jag fick tag i dessa i Sverige.

Betyg: 5/5

Salt & Pepper (Lays)
”Keep it simple” är ett bra ordspråk. I denna version av salt och peppar gör Lays just det. Chipsen är grovräfflade och det är en perfekt balans på pepparn, vilket chipstillverkar ofta har svårt att hitta. Dessa påminner om OLW:s klassiska pepparchips. Mycket gott helt enkelt.

Betyg: 4/5

Flamin hot (Doritos)
Doritos patenterade majschips är en institution, ofta är de väldigt goda. Dessa är väldigt starka. Men också goda, de är troligen de starkaste doritoschipsen jag har smakat, men trots det känns ändå ostsmaken. En riktigt god kombination, det går bara inte äta för mycket av dem.

Betyg: 4/5

En kommentar på “Bostonspecial

Add yours

  1. Pingback: Topp 5 2019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: